top of page

Vangelis Koutouleas - græsk træner i verdensklasse.

Opdateret: 12. jan. 2019

...men hvem er han egentligt?


Vangelis er en yderst anerkendt spiller og coach, med en glitrende volleyball og beachvolleyballkarriere, der spænder over fire årtier. Siden han flyttede til Storbritannien fra sit hjemland i Grækenland i 2009, har han haft en massiv indflydelse og er bredt anerkendt som en af de førende beachvolley-trænere i landet.


Vangelis fik sin første professionelle spillekontrakt i en alder af kun 17 år, da han underskrev kontrakten med Messiniakos Volleyball Club i 1983. Han brugte 19 år i den græske A1 professionelle liga med de fleste af disse år på internationalt anerkendte Panathinaikos hvor han vandt 2 nationale mesterskaber. Han spillede også på det græske landshold over 100 gange i sin karriere.

I 1989 fangede Vangelis stor interesse for beachvolleyball og begyndte at konkurrere i nationale og internationale arrangementer. Han kdeltog i over 100 begivenheder fra 1989 til 2002, vandt et græsk mesterskab i 1998 og havde karriere-peak ved en 2. plads i O'Neill Tour og en 7. plads på CEV European Tour.


Så snart han var gået fra professionel volleyball og beachvolley, begyndte Vangelis som coach og gik direkte til det højeste nationale niveau i Grækenland. Han trænede i den græske professionelle liga i 6 år fra 2002 til 2008, herunder en sæson, hvor han trænede PAOK Salonica i CEV European Cup. Han arbejdede også som personlig træner for flere unge græske spillere, der senere fik deres egne internationale karriere både indendørs og i sandet.


Ved flytningen til England i 2009 blev Vangelis træner hos Polonia London Volleyball Club og fik i sin første sæson teamet til deres første National Cup-final i 19 år. I sin anden sæson, som leder, vandt holdet Super 8-mesterskabet - deres første National League-titel på 26 år.


Derudover har han været coach for Flaming Six Volleyball Club, Wimbledon Volleyball Club, London Spikers Volleyball Club og mange andre skoler og klubber i London.


Som det altid var tilfældet i hans lange og succesrige karriere, fortsatte Vangelis med at kombinere indendørs volleyball på topniveau med beachvolleyball på højeste niveau. I 2011 og 2012 fungerede han som træner for Storbritanniens beachvolleyboldhold med Tom Lord & Robin Miedzybrodzki. Han var også leder af England Junior Men's Beach Volleyball National Program fra 2011 til 2013, da Mark Kontopoulos overtog føringen og fra 2010 til 2011 fungerede han som leder af London Beach Volleyball Club .


I 2012 blev Vangelis Head Coach på LeAF Elite Athlet Academy i Bournemouth og lederen af ​​Wessex VC Mænds 1. team, hvor han tog “The Double" ved at vinde både Division 1 National League titel og den prestigefyldte National Cup. Siden begyndelsen af ​​2013, har han været træner for beachvolley holdet i Storbritannien, Tom Lord og Phil Smith, og i slutningen af ​​2013 blev han igen leder af Englands Junior Mænds Beachvolleyball Nationalt program.

61 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page